2016年9月11日 星期日

迪士尼美語世界生日Party

生日快樂啊!花花
迪士尼美語世界每個月都會為生日月小朋友開生日party,只要該月份生日的小朋友報名便可。由於反應熱烈,花媽又遲左報名,只可以waitlist,幸好多人waitlist,美語世界決定朝早開多一個section,所以花花先可以去生日party└(^o^)┘

仲有生日禮物及生日咭收啊!
由於該月份生日的小朋友都可以參加生日Party,小朋友歲數由最細1歲到4歲都有。當然小朋友有慢熱、有怕羞、有熱情。花花屬於慢熱型,本身仲有少少驚表演的叔叔姨姨,但聽到叔叔姨銕唱出自己日日聽的歌時,花花開始熱情起來,而且仲好投入跟住跳舞添!

今期主題係小朋友都熟悉的 circus
成個party真係睇得出美語世界係用心搞呢個party,由服飾,場地怖置,排舞及編排等方面都做得好好。一開始因為小朋友慢熱,所以先做一D熱身運動,叫小朋友跟住佢地指示跳出跳入 hula hoop仲圍住run around,呢d指令全部係美語世界入面學過,小朋友聽得明自然投入又開心。之後每個小朋友有一張zippy money,比小朋友可選擇買balloon定candy。同時都應對反美語世界入面 huey duey luey買野的情境,小朋友更易代入呢!
當中有自製面具環節
跟住小朋友就可以選擇面具油顏色了,有 clown, bear同 monkey, 而花花選擇了clown。同花爸花媽一齊合作之下油好左,真係估唔到花花會肯帶住個面具,到我地去食野都唔除底呢!油完面具後其實小朋友們都開始投入起來了。當然仲有壓軸環節就係同poompoom又唱又跳啦!呢個時候,當所有小朋友都好投入時,花花係唯一一個喊的小朋友 ―,.―  。仲有同poompoom影相,花花喊得仲勁。哈哈...同花花去迪士尼佢都係勁驚見到人型公仔架,所以花花喊係花媽的預期呢!但最搞笑係poompoom走左後,花花不停叫住poompoom..(>﹏<)

睇下花花喊得幾可憐
Party大約一個半小時,小朋友可以選自己喜歡的snack及飲料,仲每個家庭有一件蛋糕。真係覺得美語世界呢個party係有用心搞的。每個生日的小朋友仲有一份小禮物及一張生日咭呢!好期望花花3歲及細佬一歲再同佢地一齊再來玩啊!

記得要攞反個迪士尼試用嚟玩下啊!
http://www.worldfamily.com.hk/ffp/sl/rm1603?m=H042640

沒有留言:

張貼留言